TARHAN Ortaokulunda Dünya standartlarındaki eğitim öğretim programı ile öğrencinin bilgiye ulaşma yollarını keşfetmesi hedeflenir.
Okulumuzda her ders saatinin planı o dersin öğretmeni, zümre başkanı ve program geliştirme uzmanı tarafından ortak bir çalışma ile oluşturulur. Eğitim programımızın amacı öğrenme sorumluluğunun öğrenci tarafından üstlenilmesini mümkün kılmaktır. Öğrencilerimiz, alanında uzman öğretmenler tarafından eğitilerek ulusal sınavlarda başarılı olacak düzeyde sağlam bir altyapı edinirler.
Öğrencilerimiz ortaokula adım attığı ilk andan itibaren sınav hazırlığı sürecine dahil olur. 5. Sınıftan itibaren MEB müfredatına uygun, yeni nesil soru çözme becerilerini geliştiren uzman kadromuz tarafından hazırlanmış bir program uygulanır. Kullanılan tüm kaynak ve dijital platformlar bu programı destekleyici nitelikte seçilir.
PROJE TEMELLİ EĞİTİM MODELİ
Proje tabanlı Öğrenme ; Öğrencinin aktif katılımını ve öğrenimini teşvik eden bir yaklaşım tarzıdır. Temel amaç, öğrencilere mevcut bilgileri aktarmaktan çok bilgiye ulaşma becerilerini kazandırmaktır. Ortaokul eğitim modelimizde uyguladığımız projeler ile problemlere kendilerine özgü çözümler üreten, düşünüp sorgulayan , bilgiye erişme becerisine sahip bireyler yetişmesini desteklemekteyiz.
Ortaokul döneminde amacımız; yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamaktır.Bu dönemde yabancı dil eğitimi verirken çocuklara doğru telaffuz kazandırma, günlük yaşantıya aktarma, dil öğrenmeye temel oluşturma ve öğrencinin yabancı dil kültürünün farkına varması gibi hedeflerin kazandırılması amaçlanmaktadır.Hikaye okuma,drama ve sanat etkinlikleri yaparak, kavram ve kazanımlar baz alınarak eğitim verilmektedir.
Yabancı dil derslerimiz sorgulama temelli bir yaklaşım kullanılarak, yabancı dilde, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin geliştirilmesinin ;yanı sıra, yaptığımız projeler, grup çalışmaları ve sunumlar esnasında öğrencilerimizin, yaratıcılık, işbirliği, eleştirel düşünme, iletişim, problem çözme ve sunum becerilerini de geliştirmeyi hedeflerimiz.
Yabancı dil derslerimizde yaptığımız uluslararası kültür açılımları ile öğrencilerimizin farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmasını ve farklılıklardan keyif almasını amaçlarız. Öğrencilerimiz, yapay zeka destekli dijital platformlardan sağlanan geliştirme ve pekiştirme çalışmalarıyla dilbilgisi, yaratıcı yazma, okuduğunu anlama ve telaffuz konularında çalışırlar.
Ortaokulda öğrencilerimize sonuç ve süreç odaklı yazma çalışmaları yaptırarak onların kendilerini yaratıcı bir şekilde, yazılı olarak ifade etmelerine katkıda bulunuruz.
Öğrencilerimizin uluslararası standartlarda dil seviyelerini ölçmek ve belgelendirmek; akademik yıl içerisindeki gelişimini değerlendirmek amacıyla öğrencilerimize akademik yılı başında ve sonunda 2 kez sınav uygularız ve sınav sonuçlarında aldığımız raporlara göre öğrencilerimizin eksiklerini tamamlamaları için onlara rehberlik ederiz.
Öğrencilerimizi, 8. sınıfta olacakları lise giriş sınavlarında görülen soru tiplerine ve sınav ortamına hazırlamak amacıyla 5 sınıftan itibaren öğrencilerimize MEB müfredatında geçen konular tanıtılır ve test teknikleri çalıştırılır Öğrencilerimiz, sınava hazırlık amacıyla senede dört kez İngilizce LGS Deneme sınavına girerler.
İkinci yabancı dil olarak İspanyolca/Almanca eğitimi verilir. İkinci yabancı dil için uluslararası sınavlara girmek isteyen öğrencilerimiz, bu sınavlara girmek için yabancı dil öğretmenleri tarafından yönlendirilir ve sınava hazırlık için etüt çalışmalarına katılır. Öğrencilerimiz, Yabancı Dil ile ilgili çalışmalarına ders dışı JMUN, Drama, Dubbing ve DELE, Magazine gibi kulüplerde devam ederler. Bu sayede öğrencilerimizin yabancı dili kullanmaktan keyif almalarını ve yaşam boyu öğrenmeyi sağlamayı hedefleriz.
Öğrencilerimizin kendisini tanıyan ,içerisinde bulunduğu ergenlik dönemi gelişim özelliklerinin farkında olan ve bu döneme uyum sağlayabilen , problem çözme becerilerine sahip , duygu ve düşüncelerini etkin bir şekilde ifade edebilen, akranları ile uyumlu iletişim kuran , ilgi ve yeteneklerinin farkında olan ve bireyin istek ve ihtiyaçları
doğrultusunda hedeflerini belirlemesine yönelik çalışmalar temel hedeflerimizi oluşturmaktadır.
Öğrencilerimizin sosyal ,duygusal, akademik ve kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla çalışmalarımız yürütülmektedir.Bu doğrultuda;
PDR birimimiz sorun odaklı değil, tüm öğrencilere yönelik programlı ,sistematik ve önleyici rehberlik anlayışını benimsemektedir.
Rehber Öğretmenler Tarafından Yıl İçinde Yürütülen Çalışmalar
Tarhan Koleji, eğitim öğretim politikalarını yeniden yapılandırmaya temel olacak verileri toplamak ve değerlendirmek; öğrenmenin ne düzeyde gerçekleştiğini belirlemek üzere ölçme ve değerlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Çalışmalar yürütülürken Akademik Direktör, Koordinatörler, Okul Müdürleri, Bölüm Başkanları, Müdür Yardımcıları, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ve ilgili öğretmenler işbirliği içerisinde hareket etmektedirler.
Genel ilkemiz, “Her öğrenci her türlü yeni bilgiyi, kendi bireysel gelişim çizgisine uygun olarak öğrenebilir.” ilkesidir. Ölçme ve değerlendirme sistemimiz; eğitim sistemimizin ve eğitim programlarımızın ayrılmaz birer parçasıdır.